Hachee, rode kool en pastinaakpuree

Echt winter-eten: hachee, en met een slowcooker simpel om te maken. Enig nadeel: het huis ruikt urenlang naar heerlijk eten, en daar krijg je snel trek van. Zoals traditie het voorschrijft met rode kool en appel, en een pastinaakpuree. Bedoeld voor 2 flinke of 3 matige eters.

Ingredienten:

Voor de hachee:

  • 400 gram magere runderlappen
  • 6 sjalotjes
  • peper, zout en boter
  • 1 el paprikapoeder
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 1 flesje donker bier
  • 100 ml water

Voor erbij:

  • 1 potje rode kool (+/- 350 gram)
  • 1 appel (tenzij je hierboven een potje rode kool met appel er al in genomen hebt)
  • 3 pastinaken
  • 1 blokje runderbouillon

En verder:

  • 1 slowcooker

Bereiding:

Voor de hachee:

  • Snij de runderlappen in blokjes
  • Snij de sjalotjes in kwart ringetjes
  • Bak in een pan met boter de runderlappen aan
  • Voeg de sjalotjes, peper, zout en paprikapoeder aan toe en bak tot de sjalotjes glazig zijn.
  • Doe het vlees met de sjalotjes in de slowcooker en voeg de rest van de hachee-ingredi├źnten toe
  • Zet de slowcooker 2 uur op high en 4 uur op slow
  • Check een uur voor het einde of de hachee al ingedikt is. Zo niet, kun je een extra plak ontbijtkoek toevoegen, indien gewenst.

Begin een half uur voor het einde van de bereidingstijd van de hachee met de pastinaakpuree:

  • Schil de pastinaak en snij in kleine blokjes
  • Kook in 20 minuten met een bouillonblokje gaar
  • Giet af (bewaar wat van het kookvocht) en stamp de pastinaak tot puree
  • Wanneer de puree te droog is, kun je wat van het kookvocht toevoegen.

Begin een minuut of 10 voor het einde van de bereidingstijd met de rode kool:

  • (Bij het gebruik van een losse appel): schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes
  • Verwarm de rode kool in een pannetje en voeg de appel toe

Verwijder voor het eten de laurierblaadjes, en wanneer je ze kunt vinden ook de kruidnagels. Serveer de hachee met ernaast de pastinaakpuree en rode kool

Het recept voor de hachee is sterk geïnspireerd door dit recept op Eefkooktzo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.