Als het buiten warm is, is een koude pastasalade een mooi gerecht voor het avondeten. Lekker met gerookte kip, spekjes en rucola. Begin op tijd, want na het klaarmaken van de salade moet hij een tijdje in de koelkast om echt lekker koud te worden.
Ingrediënten
- 150 gram penne, fusilli of andere grote pasta
- 200 gram gerookte kipfilet
- 75-100 gram spekreepjes
- 1 bakje crème fraîche
- 100 gram geitenkaas
- een flinke hand snoeptomaatjes
- 1 paprika, de kleur naar keuze
- 1 rode ui
- 2 bosuitjes
- 80-100 gram rucola
Voorbereiding
- Snij de kipfilet in kleine stukjes
- Snij de snoeptomaatjes doormidden
- Snij de bosuitjes in ringetjes
- Snij de rode ui in kleine stukjes
- Snij de paprika in kleine stukjes
- Verkruimel de geitenkaas
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet na het koken af en laat het even in koud water staan zodat het snel afkoelt en los blijft.
- Doe de spekjes in een droge pan en bak ze wat aan zodat het vet eruit komt
- Voeg dan de rode ui toe en bak in het spekvet
- Voeg na een paar minuten, wanneer de rode ui zacht begint te worden, de bosuitjes toe.
- Voeg dan na weer een paar minuten de crème fraîche toe en maak er een mooie dikke saus van.
- Giet de nu koude pasta af en doe alles bij elkaar in een salade-schaal: de pasta, de saus van spekjes, ui, bosui en crème fraîche, de stukjes kipfilet, de paprika, de snoeptomaatjes, de stukjes geitenkaas en de rucola. Meng alles goed door.
- Zet nu de schaal even een uurtje (of langer) in de koelkast zodat hij lekker koud wordt.