Een lekkere, kruidige, malse, Indiase boterkip, met bloemkoolrijst! Vertaald en omgerekend van een Amerikaans recept op https://www.ketoconnect.net/keto-butter-chicken/
Ingrediënten
- 400 gram bloemkool (ongeveer een halve flinke bloemkool)
- 350 gram kippendijfilet
- 150 gram verse slagroom
- 2 paprikas
- 1,5 el boter
- 1 klein blikje tomatenpuree (pas op, ze verschillen nogal in aantal koolhydraten!)
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 tl kurkuma / koenjit
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl zout
- 0,5 tl chilipoeder
- 0,5 tl kaneel
Voorbereiding
- Snij de kip in blokjes
- Voeg de kurkuma, gemberpoeder, zout, chilipoeder en kaneel toe, meng goed door en laat een kwartiertje staan
- Snipper de ui en de knoflook
- Snij de paprika in stukjes
- Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine
Bereiding
- Fruit de ui en knoflook in een pan met wat olie
- Als de ui glazig begint te worden en geuren van ui en knoflook naar voren komen, voeg dan de boter en de gekruide kip toe
- Als de kip er na een minuut of 5 redelijk gaar uitziet, voeg dan de paprika, slagroom en de tomatenpuree toe. Meng goed door.
- Terwijl de kip nog een minuut of 10 suddert, doe de fijngemalen bloemkool in een pan met wat olie, en bak onder af en toe roeren gaar.
- Serveer de boterkip met de bloemkoolrijst.