Thaise vegan curry

Eén van onze favoriete Bekende Koks, Karin Luiten, heeft weer iets lekkers bedacht: een Thaise curry! Zoals je van haar mag verwachten zonder zakjes en pakjes, en zelfs helemaal vegan. Hier in een licht aan onze smaak aangepaste versie, zoals altijd voor 2 grote of 3 middelgrote eters.

Ingrediënten

  • 1 halve bloemkool (+/- 400 g)
  • 1 blik kikkererwten (400 g)
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 cm gember
  • 1 rode peper
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 el kerrie
  • 1 el miso
  • 1 tl citroengraspoeder
  • koriander
  • limoensap

Voorbereiding

  • Spoel de kikkererwten af
  • Snij de courgette, paprika en winterpeen in niet te kleine stukken
  • Snipper de ui, rode peper, gember en knoflook
  • Maal de halve bloemkool tot bloemkoolrijst

Bereiding

  • Doe wat olie in een hapjespan en bak de ui, peper, gember en knoflook tot de ui goed glazig is
  • Voeg de kikkererwten en de kerrie toe, en blijf een paar minuten goed omscheppen. De kerrie zal de neiging hebben aan de bodem te gaan plakken, schraap dit steeds los om te voorkomen dat het aanbrandt.
  • Voeg dan de kokosmelk en bouillon toe, en roer goed om te zorgen dat alle kerrie nu echt los is van de bodem
  • Voeg de gesneden groenten toe, doe een deksel bijna helemaal op de pan (laat een stukje open) en laat een half uur op zacht vuur koken
  • Start 10 minuten voor het einde met het bakken van de bloemkoolrijst in een koekenpan onder een deksel. Af en toe omscheppen om te zorgen dat alles egaal gaar wordt.
  • Voeg vlak voor het einde de koriander, miso en limoensap toe aan de curry en meng goed door.
  • Serveer de bloemkoolrijst met de curry.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.