Een mediterraans recept voor wanneer het buiten warm is en je iets koels wilt eten: couscous met paprika, feta en abrikozen!
Ingrediƫnten
- 200 gram couscous
- 2 paprika’s, kleur naar keuze
- 2 bos- of lenteui
- 200 gram feta
- 125 gram gedroogde abrikozen
- 1 tl kaneel
- 2 el amandelschaafsel
- 1 sinaasappel
- koriander
- 2 el olijfolie
Voorbereiding
- Snij de paprika in blokjes
- Snij de bos- of lenteui in ringetjes
- Snij de feta in kleine blokjes
- Snij de abrikozen in reepjes en wel een kwartiertje in heet water
- rasp de schil van de sinaasappel en pers daarna de sinaasappel uit
Bereiding
- Kook 300 ml water en voeg de couscous samen met de olijfolie, kaneel, geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap toe. Roer even door en laat 10 minuten staan.
- Doe de couscous in een schaal en roer met een vork los. Doe dan de rest (paprikablokjes, bos- of lenteui-ringetjes, fetablokjes, amandelschaafsel, koriander en de gewelde abrikozenreepjes) erbij.
- Proef en breng verder op smaak met peper en zout.