Marokkaanse couscous met paprika, feta en abrikozen

Een mediterraans recept voor wanneer het buiten warm is en je iets koels wilt eten: couscous met paprika, feta en abrikozen!

Ingrediƫnten

  • 200 gram couscous
  • 2 paprika’s, kleur naar keuze
  • 2 bos- of lenteui
  • 200 gram feta
  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 1 tl kaneel
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1 sinaasappel
  • koriander
  • 2 el olijfolie

Voorbereiding

  • Snij de paprika in blokjes
  • Snij de bos- of lenteui in ringetjes
  • Snij de feta in kleine blokjes
  • Snij de abrikozen in reepjes en wel een kwartiertje in heet water
  • rasp de schil van de sinaasappel en pers daarna de sinaasappel uit

Bereiding

  • Kook 300 ml water en voeg de couscous samen met de olijfolie, kaneel, geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap toe. Roer even door en laat 10 minuten staan.
  • Doe de couscous in een schaal en roer met een vork los. Doe dan de rest (paprikablokjes, bos- of lenteui-ringetjes, fetablokjes, amandelschaafsel, koriander en de gewelde abrikozenreepjes) erbij.
  • Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.