Rabarberflappen

We hebben rabarber in de tuin! En omdat ik niet zo dol ben op rabarbermoes, hier een recept voor lekkere flapjes. Simpel te maken en erg lekker.

Ingrediƫnten

  • 8 velletjes bladerdeeg uit de vriezer, ontdooit
  • 2-3 stengels rabarber, ongeveer 200-220 gram
  • 30 gram amandelmeel
  • 100 gram eritritol of suiker
  • Eventueel: wat melk en amandelschaafsel

Snij de rabarber in kleine stukjes en meng ze met het amandelmeel en de eritritol (of suiker). Laat even staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden

Leg intussen een bakblik klaar met een vel bakpapier erop. Leg het eerste velletje bladerdeeg erop.

Schep 2 eetlepels van het rabarber-amandelmeel-zoetstof mengsel erop en vouw het velletje bladerdeeg dicht tot een driehoekje. Duw de randen goed aan.

Voor een fancy versie kun je de bovenkant bestrijken met wat melk of kookroom en er wat amandelschaafsel over strooien.

Bak in de oven voor 15-20 minuten op 200 graden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.