Een alternatieve versie van sambalboontjes: met kip en cashewnootjes
Ingrediƫnten:
- 500 gram sperziebonen
- 300 gram kipfilet
- 1 bakje/zakje cashewnootjes
- 2 tl sambal
- 1 ui
- knoflook
- een olie, bijv. kokosolie
Voorbereiding:
- Kook verse sperziebonen een minuut of 5 voor, tijdens het roerbakken garen ze slecht
- Snipper de ui en de knoflook
- Snij de kip in blokjes
- Bak, als je het heel echt wilt doen, de cashewnootjes even in een droge koekenpan, maar pas op dat ze niet aanbakken. In de praktijk blijkt het ook prima te smaken zonder dat ze extra gebakken worden.
Bereiding:
- Doe de olie in een pan, fruit daarin de knoflook en de ui
- Voeg de sambal toe, en roer goed door
- Voeg de kip toe, en bak ze gaar en bruin
- Voeg de gekookte boontjes toe, en schep goed om
- Voeg na een paar minuten de cashewnoten toe, en schep weer goed om