Een heerlijk gerecht met een oosters tintje en boordevol groente: Chinese kool met kip en wortel, in oestersaus. Zoals gebruikelijk bedoeld voor 2 grote of 3 middelgrote eters.
Ingrediënten:
- 250 gram kipfilet
- 1 Chinese kool
- 2 grote of 4 middelgrote winterpenen
- 1 ui
- 1 of 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel wijnazijn (kies een kleur die je lekker vindt, rood of wit)
- 1 flinke theelepel sambal
- gemberpoeder
- circa 250 milliliter kippenbouillon
Voorbereiding:
- Snij de kipfilet in blokjes, en doe in een kom. Voeg de honing, oestersaus, wijnazijn, sambal en gemberpoeder toe, en laat intrekken terwijl je de rest van de voorbereidingen doet.
- Snij de Chinese kool in de lengte doormidden, en vervolgens in reepjes
- Snipper de ui, snij de knoflook fijn
- Snij de winterpeen in dunne ringetjes
Bereiding:
- Doe de ui en knoflook in een hete wok en fruit aan.
- Voeg de kipfilet met marinade en al toe en bak een paar minuten totdat de kip rondom wit is. (Voor zover je dat bij gemarineerde kip kunt zien natuurlijk)
- Voeg de Chinese kool, wortelringetjes toe, en blijf omscheppen.
- Voeg na een paar minuten de bouillon toe, en stoof verder totdat de groenten gaar zijn. Proef na een minuut of 10 à 15 aan een wortelringetje hoe ver de gaarheid is.