Een keer een recept dat zeker niet koolhydraatarm is, maar wel erg lekker wanneer je een keer niet heet wilt of mag eten. Als het buiten 25+ graden is ofzo.
Ingrediënten
- 160 gram langkorrelige rijst, bijvoorbeeld basmati
- Een bosje radijs
- Een halve komkommer
- 1 paprika, rood of geel
- 200 gram feta
- Peterselie
- Optioneel: zwarte olijven
Voor de dressing:
- 2 tl mosterd
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 4 el azijn
- 2 el olie
- Bekertje zure room of crème fraiche
- Snufje zout
Voorbereiding:
- Maak de radijsjes schoon en snij in plakjes
- Snij de komkommer in blokjes
- Snij de feta in blokjes
- Snij de paprika in stukjes
- Knip de peterselie klein
Bereiding:
- Kook de rijst in 10 minuten in kokend water gaar. Laat daarna nog even 10 minuten uitdampen.
- Klop intussen met een garde een dressing van de genoemde dressing-ingrediënten
- Meng de rijst met de dressing zodat deze goed kan intrekken
- Meng daarna de andere ingrediënten erdoorheen en laat even afkoelen in de koelkast.