Koude rijstsalade met feta en radijs

Een keer een recept dat zeker niet koolhydraatarm is, maar wel erg lekker wanneer je een keer niet heet wilt of mag eten. Als het buiten 25+ graden is ofzo.

Ingrediënten

  • 160 gram langkorrelige rijst, bijvoorbeeld basmati
  • Een bosje radijs
  • Een halve komkommer
  • 1 paprika, rood of geel
  • 200 gram feta
  • Peterselie
  • Optioneel: zwarte olijven

Voor de dressing:

  • 2 tl mosterd
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 4 el azijn
  • 2 el olie
  • Bekertje zure room of crème fraiche
  • Snufje zout

Voorbereiding:

  • Maak de radijsjes schoon en snij in plakjes
  • Snij de komkommer in blokjes
  • Snij de feta in blokjes
  • Snij de paprika in stukjes
  • Knip de peterselie klein

Bereiding:

  • Kook de rijst in 10 minuten in kokend water gaar. Laat daarna nog even 10 minuten uitdampen.
  • Klop intussen met een garde een dressing van de genoemde dressing-ingrediënten
  • Meng de rijst met de dressing zodat deze goed kan intrekken
  • Meng daarna de andere ingrediënten erdoorheen en laat even afkoelen in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.