Een erg lekkere curry met kikkererwten, flespompoen en worstjes. En de curry zonder pakjes of zakjes natuurlijk! Dit recept is een aangepaste versie van het recept bij 24Kitchen.
Ingrediƫnten
- Rijst
- 2 flinke tenen knoflook
- 1 grote of 2 kleinere uien
- Stukje gember
- 1 flespompoen
- 200 gram worstjes. Welke je kiest maakt niet zoveel uit, dus kies een soort die je lekker vindt. Ik kies zelf graag chipolataworstjes.
- 300 gram kikkererwten in blik
- 0,5 el komijnpoeder
- 3 el kerriepoeder
- 1 rode peper
- 400 ml kokosmelk
- 1 bosje koriander (heb je alleen een potje gedroogde koriander, voeg dan naar eigen smaak toe.)
- 1 limoen
- Olijfolie
Voorbereiding
- Schil de flespompen (iedereen zegt dat dit niet hoeft, maar ik vind het toch echt lekkerder zonder schil) en verwijder de boven- en onderkant. Snij de pompoen op de scheiding tussen het brede en het smalle deel door. Snij het smalle deel in plakken, repen, en daarna in niet al te kleine blokjes. Halveer het brede deel, haal met een lepel de zaden en draden eruit, en snij ook in blokjes.
- Snij de knoflook, de gember en de rode peper fijn
- Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon
- Snij de worstjes in stukjes of plakjes
- Snij de steeltjes van de koriander af en bind je steeltjes met een elastiekje bij elkaar. De steeltjes zijn niet lekker om te eten, maar kunnen wel hun smaak afgeven aan de curry. Door ze met een elastiekje bij elkaar te binden verwijder je ze later heel makkelijk.
- Hak de blaadjes van de koriander grof.
- Rasp het groen van de schil van de limoen en pers daarna de limoen uit
Bereiding
- Kook de rijst terwijl je de rest doet De kooktijd en de rusttijd van de rijst (bij elkaar een minuut of 20) komt vrij goed overeen met de rest van het gerecht.
- Verhit de olie en fruit de ui en knoflook een paar minuten.
- Voeg de gember, rode peper, komijn en kerrie toe en bak een paar minuten mee. De kruiden kunnen best wat olie opzuigen, dus voeg eventueel extra olie toe wanneer het droog komt te staan.
- Voeg nu de pompoen, kikkererwten en worstjes toe en warm een paar minuten mee.
- Blus dan af met de kokosmelk.
- Leg het bosje steeltjes in de kokosmelk en kook nog 10-15 minuten totdat de worstjes goed gaar zijn en de pompoen zo zacht als je hem wilt hebben.
- Wanneer je denkt dat het bijna klaar is, voeg dan wat zout, de limoensap, de rasp van de limoenschil en de fijngehakte blaadjes van de koriander toe en meng goed door.
- Vlak voor het opdienen de steeltjes weer uit de pan vissen.