Courgette zoet-zout prutje

Een recept van vooralsnog onbekende herkomst, maar daarom niet minder lekker. Courgette in tomatenkerrie-saus met kipfilet, appel en rozijnen, met meegekookte rijst. Zoals altijd voor 2 flinke, of 3 matige eters.

Ingrediƫnten:

  • 200-300 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 1 el kerrie
  • 4 tomaten
  • 2 appels
  • 4 el rozijnen
  • 1 courgette
  • 100g rijst
  • 1 kipbouillonblokje
  • 2 el sojasaus
  • 350ml water
  • peper en zout naar smaak

Voorbereiding:

  • Snij de kipfilet, tomaten, appels en courgette in stukjes
  • Snipper de ui

Bereiding:

  • Bak de kipfilet in een hapjespan in wat olie rondom bruin
  • Voeg de gesnipperde ui toe en laat even fruiten
  • Voeg de kerrie toe en bak even mee
  • Voeg tomaten, appels, courgette, rozijnen, rijst, sojasaus en het bouillonblokje toe
  • Giet het water erbij en roer goed door
  • Laat nu een half uur pruttelen totdat de rijst gaar is.
  • Breng op smaak met peper en zout.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.