Een recept van vooralsnog onbekende herkomst, maar daarom niet minder lekker. Courgette in tomatenkerrie-saus met kipfilet, appel en rozijnen, met meegekookte rijst. Zoals altijd voor 2 flinke, of 3 matige eters.
Ingrediƫnten:
- 200-300 gram kipfilet
- 2 uien
- 1 el kerrie
- 4 tomaten
- 2 appels
- 4 el rozijnen
- 1 courgette
- 100g rijst
- 1 kipbouillonblokje
- 2 el sojasaus
- 350ml water
- peper en zout naar smaak
Voorbereiding:
- Snij de kipfilet, tomaten, appels en courgette in stukjes
- Snipper de ui
Bereiding:
- Bak de kipfilet in een hapjespan in wat olie rondom bruin
- Voeg de gesnipperde ui toe en laat even fruiten
- Voeg de kerrie toe en bak even mee
- Voeg tomaten, appels, courgette, rozijnen, rijst, sojasaus en het bouillonblokje toe
- Giet het water erbij en roer goed door
- Laat nu een half uur pruttelen totdat de rijst gaar is.
- Breng op smaak met peper en zout.