Ooit uit een boek met laag-koolhydraat recepten, maar ondertussen geen idee meer waar het boek gebleven is. Dus nu uit het hoofd: sperziebonen in sambal met banaan en cashewnoten.
Ingrediƫnten
- 400g sperziebonen
- 2 bananen
- 1 kleine ui
- Handje of twee cashewnoten
- Teentje knoflook
- 2 el sojasaus
- 2 tl sambal
- 1 tl gemberpoeder
- Olie
Voorbereiding
- Snipper de ui en knoflook
- Kook de sperziebonen 5 minuten voor, omdat ze roerbakkend slecht garen.
- Snij de bananen in plakjes
Bereiding
- Bak de ui en knoflook in een hapjespan met de olie tot de ui glazig is;
- Voeg sambal en gemberpoeder toe en bak wat mee totdat het gaat geuren
- Voeg dan de sojasaus toe en roer door;
- Doe de sperziebonen, banaan en cashewnoten erbij, schep goed om en laat even mee warm worden totdat de banaan goed zacht geworden is.