Sambalboontjes met banaan en cashewnoten

Ooit uit een boek met laag-koolhydraat recepten, maar ondertussen geen idee meer waar het boek gebleven is. Dus nu uit het hoofd: sperziebonen in sambal met banaan en cashewnoten.

Ingrediƫnten

  • 400g sperziebonen
  • 2 bananen
  • 1 kleine ui
  • Handje of twee cashewnoten
  • Teentje knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sambal
  • 1 tl gemberpoeder
  • Olie

Voorbereiding

  • Snipper de ui en knoflook
  • Kook de sperziebonen 5 minuten voor, omdat ze roerbakkend slecht garen.
  • Snij de bananen in plakjes

Bereiding

  • Bak de ui en knoflook in een hapjespan met de olie tot de ui glazig is;
  • Voeg sambal en gemberpoeder toe en bak wat mee totdat het gaat geuren
  • Voeg dan de sojasaus toe en roer door;
  • Doe de sperziebonen, banaan en cashewnoten erbij, schep goed om en laat even mee warm worden totdat de banaan goed zacht geworden is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.