Tikka Masala met kip en quinoa

Na een Bolognese was er nog winterpeen en bleekselderij over… en er lag nog een pakje Tikka Masala-boemboe in de kast. Dus wat doe je dan: dan maak je Tikka Masala met winterpeen en bleekselderij. Quinoa erbij als rijstvervanger, en dan blijkt het een erg lekker recept. Zoals altijd, bedoeld voor twee grote of drie minder grote eters.

Ingredienten:

  • 1 pakje Tikka Masala-boemboe
  • 175 gram quinoa
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 flinke winterpeen
  • 2 eieren
  • 250 gram kipfilet
  • 1 grote of 2 kleine uien
  • 125 ml creme fraiche
  • Smaakmakers (flinke snuf gemberpoeder, vissaus, citroensap)
  • Olie

Voorbereiding:

  • Snij de kipfilet in blokjes
  • Snipper de ui
  • Snij de winterpeen in de lenge in vieren, en dan in smalle stukjes
  • Snij de bleekselderij in de lengte doormidden, en dan in smalle stukjes
  • Kook verse sperziebonen een goede 5 minuten voor
  • Was de quinoa

Bereiding:

  • Kook de quinoa in een minuut of 10 à 12 gaar in 350 ml water (dus twee keer zoveel water als quinoa).
  • Kook de eieren in een minuut of 9 hard.
  • Verhit olie in een wok of pan, en bak daarin de kip en ui een paar minuten aan.
  • Voeg als de kip mooi aangebakken is, de Tikka Masala en de creme fraiche toe.
  • Als ’t allemaal een beetje pruttelt, voeg dan de bleekselderij, winterpeen en sperziebonen toe.
  • Kook nog een minuut of 10 door. Roer regelmatig, en voeg water toe wanneer ’t wat te droog word en gaat aanplakken.
  • Proef, en voeg gemberpoeder, vissaus en citroensap naar smaak toe.
  • Pel de eieren, en snij in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de saus.
  • Serveer de quinoa met daarop de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.