Een lekkere kruidige Marokkaanse visschotel, geserveerd met bloemkoolrijst.
Ingrediƫnten
- een halve flinke bloemkool, wat meestal neerkomt op zo’n 400 gram
- 400 gram visfilet, bijvoorbeeld koolvis of kabeljauw
- 1 ui
- 1 flinke wortel (alternatief: pastinaak)
- 1 rode paprika
- 1 pakje tomatenstukjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 2,5 dl visbouillon
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gemalen chilivlokken
- 1 tl gemalen kaneel
- citroensap
- 1 tl suikervervanger (bijv. stevia of erythritol)
- korianderblad
- zout, peper, knoflook
- olijfolie
Voorbereiding
- Hak de bloemkool fijn in de keukenmachine
- Snipper de ui en knoflook
- Snij de wortel en paprika in blokjes
- Snij de vis in stukjes
Bereiding
- Doe olijfolie in een pan en bak hierin de ui glazig
- Voeg de wortel, paprika, knoflook, komijn, chilivlokken en kaneel toe en bak een paar minuten aan
- Voeg de bouillon, tomatenstukjes, tomatenpuree en citroensap toe, breng het aan de kook, en laat dan een minuut of 10 sudderen.
- Voeg de vis, paprikapoeder en suikervervanger toe en bak nog eens een minuut of 5 Ć 10 (of eigenlijk: zolang als de bloemkoolrijst uit de volgende stap nodig heeft)
- Bak intussen de bloemkoolrijst in een koekenpan met wat olijfolie tot hij gaar is. Ergens tussen 5 en 10 minuten
- Voeg de koriander toe aan de saus en serveer met de bloemkoolrijst.