Kruidige Marokkaanse visschotel

Een lekkere kruidige Marokkaanse visschotel, geserveerd met bloemkoolrijst.

Ingrediƫnten

  • een halve flinke bloemkool, wat meestal neerkomt op zo’n 400 gram
  • 400 gram visfilet, bijvoorbeeld koolvis of kabeljauw
  • 1 ui
  • 1 flinke wortel (alternatief: pastinaak)
  • 1 rode paprika
  • 1 pakje tomatenstukjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2,5 dl visbouillon
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemalen chilivlokken
  • 1 tl gemalen kaneel
  • citroensap
  • 1 tl suikervervanger (bijv. stevia of erythritol)
  • korianderblad
  • zout, peper, knoflook
  • olijfolie

Voorbereiding

  • Hak de bloemkool fijn in de keukenmachine
  • Snipper de ui en knoflook
  • Snij de wortel en paprika in blokjes
  • Snij de vis in stukjes

Bereiding

  • Doe olijfolie in een pan en bak hierin de ui glazig
  • Voeg de wortel, paprika, knoflook, komijn, chilivlokken en kaneel toe en bak een paar minuten aan
  • Voeg de bouillon, tomatenstukjes, tomatenpuree en citroensap toe, breng het aan de kook, en laat dan een minuut of 10 sudderen.
  • Voeg de vis, paprikapoeder en suikervervanger toe en bak nog eens een minuut of 5 Ć  10 (of eigenlijk: zolang als de bloemkoolrijst uit de volgende stap nodig heeft)
  • Bak intussen de bloemkoolrijst in een koekenpan met wat olijfolie tot hij gaar is. Ergens tussen 5 en 10 minuten
  • Voeg de koriander toe aan de saus en serveer met de bloemkoolrijst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.