Koolhydraat-arme toastjes

Bij een feestje horen toastjes met bijvoorbeeld kaas, brie of worst! En voor toastjes is een hele lekker koolhydraat-arme variant. Ook prima als tussendoortje of zelfs als ontbijt of lunch! Gemaakt met amandelmeel, lijnzaad, pecannoten en pesto. En ze smaken met alle tot nu toe geprobeerde hartige beleggen.

Ingrediënten:

  • 125 gr amandelmeel
  • 25 gr gebroken lijnzaad
  • 50 gr pecannoten
  • 50 gr groene pesto
  • 1 ei
  • olijfolie

en verder:

  • Bakplaat met bakpapier
  • Keukenmachine of staafmixer met hak-bakje

Bereiding:

  • Doe alle droge ingrediënten (amandelmeel, lijnzaad, pecannoten) in een keukenmachine of in het bakje van de staafmixer en hak alles fijn.
  • Doe nu de pesto en het ei erbij, en een scheut olijfolie, en meng nogmaals.
  • Wanneer het nu heel erg kruimelig is, of je echt nog droge amandelmeel ziet, doe er dan nog wat olijfolie bij. Het uiteindelijke mengsel moet tussen twee handen makkelijk tot een balletje gerold kunnen worden.
  • Maak nu balletjes van het mengsel en druk deze op het bakpapier plat, tot je een platte schijf hebt van ongeveer 0,5cm dik. Let wel, hoe groter het balletje dat je maakt, hoe groter dus het toastje dat je krijgt. Bij balletjes met een doorsnede van een €1-munt kun je ongeveer 20 tot 25 toastjes maken.
  • Bak de toastjes bij 175 graden voor 15 minuten.
  • Na het bakken, bij het uit de oven halen, zul je waarschijnlijk zien dat er erg veel schuimende olie rond de toastjes zit. Dat trekt vanzelf weg.
  • Bewaar de toastjes in een afgesloten, donker bakje.

Overgenomen van: http://www.daanskoolhydraatarmerecepten.nl/amandel-pesto-toastjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.