Chocolade brownies. Met amandelmeel als vervanging van bloem en tarwemeel, en erythritol als vervanging van suiker, blijk je prima gebak te kunnen maken. De calorieën zijn er natuurlijk nog wel, dus ook hier blijft het “met mate genieten”, maar het past prima in een koolhydraat arm dieet!
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 65 gram erythritol
- 1 tl vanille-extract
- 60 gram amandelmeel
- 25 gram ongezoete cacaopoeder (let bij het kopen op, er zit grote verschillen in percentage koolhydraten. Die van Droste heeft 11 gram per 100, die van Blooker heeft 12,5 gram per 100.)
- snuf zout
- 0,5 tl bakpoeder
- 100 gram gesmolten boter
Verder nodig:
- Een klein bakblik, ingevet
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Klop de eieren met de erythritol en de theelepel vanille-extract tot een gladde massa.
- Voeg de amandelmeel, cacaopoeder, zout en bakpoeder toe, en meng tot een mooi geheel
- Roer de gesmolten boter erdoor tot het een deegachtig geheel is geworden
- Smeer het mengsel uit over het ingevette bakblik
- Bak de brownie in 22 minuten gaar