Fat Head Pizza

Als alternatief voor de bloemkoolpizza is er de Fat Head Pizza. Vernoemd naar de documentaire van Tom Naughton en verzonnen door diens oudste broer’s oudste zoon. Krokant, lekker, en erg koolhydraat-arm. Deze versie is gebaseerd op de alternatieve versie met kokosmeel van Ditch the carbs.

Wanneer de Italiaanse kruiden worden weggelaten is het deeg overigens ook prima bruikbaar voor andere hartige dingen die een deegkorst nodig hebben!

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 175 gram geraspte mozzarella
  • 30 gram kokosmeel (of 85 gram amandelmeel, als het het originele recept wilt aanhouden)
  • 2 eetlepels neutrale roomkaas (bijv. Philadelphia)
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden of andere pizza-kruiden die je lekker vindt in de bodem

Als toppings: (ter voorbeeld, niet per se als suggestie om er allemaal tegelijk op te doen 🙂 )

  • Tomatensaus
  • Tomaatjes
  • Champignons
  • Salami
  • Ham
  • Meer mozzarella
  • Paprika
  • Spinazie

En verder:

  • Een magnetronbestendige schaal
  • Bakpapier

Bereiding:

  • Doe de geraspte mozzarella in een magnetronbestendige schaal en voeg de roomkaas en kokosmeel toe. Verhit 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand.
  • Roer alles goed door elkaar, en dan terug in de magnetron op de hoogste stand gedurende 30 seconden.
  • Voeg ei, zout en Italiaanse kruiden toe en mix alles rustig door elkaar totdat je een consistent (maar waarschijnlijk wat vochtig) deeg hebt.
  • Verhit nu de oven voor op 200 graden
  • Leg een bakpapier op het aanrecht (of direct op de bakplaat, als je dat wilt.). Leg het deeg er op, en daarbovenop weer een vel bakpapier
  • Rol het deeg uit tot een dunne plaat.
  • Haal voorzichtig het bovenste vel eraf, en prik met een vork gaatjes in het deeg tegen bubbel-vorming.
  • Bak de bodem een minuut of 10 in de oven. Wanneer je een heel erg krokante bodem wilt, kun je hem na een minuut of 7 even uithalen, Tweede bakpapier er weer op, omdraaien, eerste bakpapier er af, en omgekeerd weer terug in de oven voor de resterende 3 minuten.
  • Haal na 10 minuten de bodem uit de oven
  • Spreid er een dunne laag tomatensaus over uit, en beleg daarna met de gekozen toppings.
  • Doe nog eens 10 minuten in de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.